Запис Детальніше

Обґрунтування методичного підходу до розробки системи комплексного контролю підготовленості спортсменів в командних ігрових видах спорту (на прикладі баскетболу)

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/26281/
 
Title Обґрунтування методичного підходу до розробки системи комплексного контролю підготовленості спортсменів в командних ігрових видах спорту (на прикладі баскетболу)
 
Creator Мітова, Олена
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description стаття присвячена науковому обґрунтуванню підходу до розробки системи комплексного контролю баскетболістів на основі моніторингу управлінських дій тренерів щодо здійснення контролю у практиці підготовки спортсменів в ігрових видах спорту. Визначено, що сучасний стан системи контролю в спортивних іграх та баскетболі потребує вдосконалення у відповідності до сучасних тенденцій розвитку спорту та безпосередньо спортивних ігор, організації змагальної діяльності, а також досягнень спортивної науки. Також актуальним залишається питання комплексності контролю в спортивних іграх, де результати тестування представляються в різних шкалах вимірювань. У статті доведено недостатню теоретичну обґрунтованість проблеми управління підготовкою спортсменів та необхідність розробки підходів до системи комплексного контролю. Здійснено аналіз загальних підходів до вибору й обґрунтування показників контролю і планування у спортивних іграх. Доведено необізнаність тренерів щодо використання комплексного контролю в процесі підготовки гравців та недосконалість нормативно-правових документів, які регулюють діяльність тренера та процес вдосконалення спортсменів. Розроблено підхід до розробки системи комплексного контролю підґрунтям якого виступають принципи та положення системного, комплексного, особистісно-діяльнісного та індивідуального підходів.
 
Publisher Житомир : ФОП Євенок О. О.
 
Date 2017-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/26281/1/%D0%9C%D1%96%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf
Мітова, Олена (2017) Обґрунтування методичного підходу до розробки системи комплексного контролю підготовленості спортсменів в командних ігрових видах спорту (на прикладі баскетболу). Фізична культура, спорт та здоров’я нації : зб. наук. праць. / гол. ред. В. М. Костюкевич (4). pp. 86-93. ISSN 2071-5285