Запис Детальніше

Системна індикація інтеграції країн у глобальний фінансовий простір

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Системна індикація інтеграції країн у глобальний фінансовий простір
 
Creator Столярчук, Ярослава Михайлівна
 
Subject фінансовий глобалізм
індекс глобалізації
прямі іноземні інвестиції
портфельні інвестиції
транснаціональні корпорації
міжнародні фінансові трансакції
транскордонне володіння фінансовими активами
зовнішні активи
зовнішні пасиви
339.9:330.34
 
Description У статті узагальнено й проаналізовано сучасні методичні підходи до оцінки рівня фінансової глобалізації, які застосовуються міжнародними організаціями, експертними агенціями та провідними зарубіжними науковцями. На цій основі здійснено систематизацію індикаторів, що визначають ступінь інтеграції країн у глобальний фінансовий простір. Доведено, що існуючі на сьогодні методики її оцінки характеризуються відсутністю системності, що вимагає розробки комплексної індикації фінансової інтеграції країн світу на основі її системного
оцінювання з використанням як статистичних показників, так і результатів рейтингування авторитетних міжнародних організацій, а також виокремленням різних рівнів фінансової системи.
 
Publisher ДВНЗ "Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана"
 
Date 2011-10-05T12:00:45Z
2011-10-05T12:00:45Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Столярчук Я. М. Системна індикація інтеграції країн у глобальний фінансовий простір / Я. М. Столярчук // Економіка та підприємництво : зб. наук. пр. молодих учених та аспірантів / М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана" ; відп. ред. С. І. Дем’яненко. – Київ : КНЕУ, 2008. – Вип. 20. – С. 100–114.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/536
 
Language uk