Запис Детальніше

Глобальна конкуренція в науково-освітньому просторі: еволюція погляду на студента

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Глобальна конкуренція в науково-освітньому просторі: еволюція погляду на студента
Global competition in scientific and educational sphere: evolution of student outlook
Глобальная конкуренция в научно-образовательном пространстве: эволюция взгляда на студента
 
Creator Ільницький, Денис Олександрович
Ilnytskyy, Denys Olexandrovych
Ильницкий, Денис Александрович
 
Subject студент
університет
глобальна конкуренція
науково-освітній простір
економіка знань
student
university
global competition
scientific and educational space
knowledge economy
студент
университет
глобальная конкуренция
научно-образовательное пространство
экономика знаний
 
Description У статті проаналізовано та розкрито сучасну парадигму поглядів на студентів як на важливий компонент інтелектуального капіталу економіки знань та університету. Окреслена тенденція переходу вищої освіти від соціальної функції держави до виробника інтелектуального продукту в глобальній економіці знань. В умовах глобальної конкуренції у науково-освітньому просторі в університети мають співробітничати не лише в режимі міжнародної конкуперації, але й надання студентам всього комплексу компетенцій, що потрібні для професійного розвитку.
Paper examines the current paradigm and reveals views on students as an important component of intellectual capital for knowledge economy and university. It outlines the tendency of transition higher education from social function of the state to the manufacturer of intellectual products in the global knowledge economy. In terms of global competition in scientific and educational space universities should cooperate not only in the mode of international coopetition, but also provide students with all complex competencies necessary for professional development.
В статье проанализировано и раскрыто современную парадигму взглядов на студентов как на важный компонент интеллектуального капитала экономики знаний и университета. Очерчена тенденция перехода высшего образования от социальной функции государства к производству интеллектуального продукта в глобальной экономике знаний. В условиях глобальной конкуренции в научно-образовательном пространстве в университеты должны сотрудничать не только в режиме
международной конкуперации, но и предоставления студентам всего комплекса компетенций, необходимых для профессионального развития.
 
Publisher Society for Cultural and Scientific Progress in Central and Eastern Europe, Budapest
 
Date 2015-08-20T10:40:49Z
2015-08-20T10:40:49Z
2015-02
 
Type Article
 
Identifier Ільницький Д.О. Глобальна конкуренція в науково-освітньому просторі: еволюція погляду на студента/ Д. О. Ільницький // Science and Education a New Dimension. Humanities and Social Sciences, III (7), Issue: 42, 2015. – PP. 73-77.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/9063
 
Language uk