Запис Детальніше

Оптика електронно-променевих приладів

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптика електронно-променевих приладів
 
Creator Зелев, Станіслав Пилипович
Зелев, Станислав Филиппович
Zelev, Stanislav Pylypovych
Рабоча, Лариса Станіславівна
Рабоча, Лариса Станиславовна
Шпетний, Ігор Олександрович
Шпетный, Игорь Александрович
Shpetnyi, Ihor Oleksandrovych
 
Subject електронно-променеві прилади
электронно-лучевые устройства
 
Description У навчальному посібнику розглянуті основні питання геометричної електронної оптики - рух параксіальних електронів в аксіально-симетричних електричному і магнітному полях, принцип дії електростатичних й електромагнітних електронних лінз й основні види їх аберацій. Приділена увага практичному розрахунку оптичних параметрів електронних лінз на конкретних прикладах. Подані різні типи електронно-оптичних відхиляючих систем, які використовуються в електронно-променевих приладах. Розглянуті різноманітні джерела електронів, у тому числі гармати з польовою емісією. Проаналізовані електронно-оптичні схеми формування електронних пучків у просвічуючих (ПЕМ) та растрових (РЕМ) електронних мікроскопах, включаючи сучасний РЕМ з автоемісійною гарматою та комбінованою магнітно-електростатичною об’єктивною лінзою. Визначені фактори, які впливають на контраст зображення та роздільну здатність у ПЕМ.
Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за напрямом «Електронні пристрої та системи», а також може бути корисним студентам і аспірантам як посібник при вивченні курсу електронної мікроскопії.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2011-09-14T08:09:06Z
2011-09-14T08:09:06Z
2011
 
Type Schoolbook
 
Identifier Зелев, С.П. Оптика електронно-променевих приладів [Текст] : навч. посіб. / С.П. Зелев, Л.С. Рабоча, І.О. Шпетний. - Суми : СумДУ, 2011. - 208 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/17075
 
Language uk