Запис Детальніше

Особливості становлення сучасної української політичної еліти

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості становлення сучасної української політичної еліти
 
Creator Рихлік, Володимир Анатолійович
Rykhlik, Volodymyr
Рихлик, Владимир Анатольевич
 
Subject 323.39 (477)
 
Description У дисертації дістало подальший розвиток обгрунтування та тлумачення поняття «сучасна українська політична еліта», під якою розуміється привілейована частина суспільства, що знаходиться при владі, бере безпосередню участь у прийнятті та здійсненні політичних рішень (до того ж не наділена обов’язково певними моральними, розумовими чи будь-якими іншими здібностями, але чітко усвідомлює свої інтереси) та головною метою своєї діяльності вважає конвертацію політичного капіталу в економічний чи навпаки.
З’ясовано стан і ступінь наукової розробки поняття «політична еліта» та його сутність в історії зарубіжної політичної думки. Показано, що питання походження, розвитку, становлення еліти, проблеми політичної елітиризації суспільства були предметом аналізу мислителів, починаючи ще з найдавніших часів до сьогодення. Здійснено аналіз націоналістичної та консервативної концепцій елітизму їх характерних рис в дослідженнях українських вчених; досліджено сутність діяльності політичних еліт в доперебудовну добу.
Визначено основні передумови формування політичної еліти незалежної України та здійснено класифікацію процесу її становлення, що безпосередньо пов’язано зі зміною політичної еліти на виборах, що відбувались протягом 1991 – 2009 років і в зв’язку з цим виділені та проаналізовані чотири періоди становлення сучасної української політичної еліти.
 
Publisher Київський національний університет імені Тараса Шевченка
 
Contributor Хилько, Микола Іванович
 
Date 2016-05-16T09:49:30Z
2016-05-16T09:49:30Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Рихлік В. А. Особливості становлення сучасної української політичної еліти : автореф. дис. ... канд. політ. наук : 23.00.02 / Рихлік Володимир Анатолійович ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. – К., 2010. – 17 с.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/17540
 
Language uk