Запис Детальніше

Сутність та співпідпорядкування понять: соціальний, соціально-орієнтований та соціально-відповідальний маркетинг

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сутність та співпідпорядкування понять: соціальний, соціально-орієнтований та соціально-відповідальний маркетинг
 
Creator Хамідова, А. Ш.
 
Subject соціальний маркетинг
соціально-орієнтований маркетинг
соціально-відповідальний маркетинг
концепція соціально-етичного маркетингу
339.138
 
Description Актуальність дослідження зумовлена зміною соціально-економічних відносин, що викликають подальший розвиток концепції маркетингу, головним орієнтиром якої стає людина та суспільство загалом. Маркетинг підприємств набуває більш соціального змісту, стверджуючи головним завданням організацій встановлення нужд, потреб та інтересів цільових ринків та задоволення споживачів більш ефективними (ніж у конкурентів) способами при збереженні та зміцненні добробуту споживача та суспільства в цілому. Багато вітчизняних та зарубіжних учених аналізуючи процес вищезазначеної діяльності організацій, визначають його різними поняттями: «соціальний маркетинг», «соціально-орієнтований маркетинг» та «соціально-відповідальний маркетинг».Тому особливої актуальності набуває уточнення, визначення сутності та логічний поділ цих понять.
В статті проаналізовано теоретико-методологічні підходи до визначення сутності соціально-відповідального маркетингу як сучасної філософії підприємницької діяльності. Визначено та встановлено логічні межи між поняттями «соціальний маркетинг», «соціально-орієнтований маркетинг» та «соціально-відповідальний маркетинг».
 
Publisher ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 
Date 2016-06-23T08:14:16Z
2016-06-23T08:14:16Z
2009-03-10
 
Type Article
 
Identifier Хамідова А. Ш. Сутність та співпідпорядкування понять: соціальний, соціально-орієнтований та соціально-відповідальний маркетинг / А. Ш. Хамідова // Формування ринкової економіки: зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) [та ін.]. – Київ: КНЕУ, 2009. – Вип. – 22. – С. 215–223.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/18750
 
Language uk