Запис Детальніше

Кредитний скоринг як метод оцінки кредитного ризику

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Кредитний скоринг як метод оцінки кредитного ризику
 
Creator Мовчанюк, О. А.
 
Subject кредитна заявка
кредитна історія
кредитний скоринг
кредитоспроможність
скорингова карта
скорингова стратегія
скоринговий бал
лінія відсіку
generic скорингова модель
65.011.3
 
Description Дана стаття присвячена висвітленню кредитного скорингу, як одного з найпрогресивніших підходів до оцінки кредитного ризику. Автор, зокрема, вивчає досвід проблемами впровадження західної практики використання скорингових систем в українських банках. І хоча скоринг є одним з
найуспішніших прикладів використання математичних і статистичних методів у бізнесі, в українській банківській практиці та літературі ця тема, до останнього часу, була несправедливо обділена увагою.
Метою даної публікації є визначення місця кредитного скорингу в процесі управління кредитним ризиком у комерційному банку, шляхом надання загального огляду історії його виникнення та розвитку, і вивчення практики застосування скорингу у наш час. Оскільки стаття розрахована на досить широке коло читачів, у ній викладено тільки загальний опис функціонування скорингу. Теоретичні основи і обґрунтування правомірності використання того чи іншого методу побудови скорингових систем тут не висвітлюються.
 
Publisher ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
 
Date 2016-06-23T08:56:59Z
2016-06-23T08:56:59Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Мовчанюк О. А. Кредитний скоринг як метод оцінки кредитного ризику / О. А. Мовчанюк // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. / ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана» ; редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) [та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2008. – Вип. 20. – С. 402–413.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/18759
 
Language uk