Запис Детальніше

Моделювання діалогових взаємодій між агентами в голоністичних мультиагентних системах

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання діалогових взаємодій між агентами в голоністичних мультиагентних системах
 
Creator Гужва, Володимир Михайлович
Guzhva, Volodymyr
Гужва, Владимир Михайлович
 
Subject програмний агент
голоністична мультиагентна система
голоністична мультиагентна система
комунікативна дія
протокол діалогу
розфарбовані мережі Петрі
атомарна схема діалогу
композитна схема діалогу
004.9
 
Description Поява програмних агентів стала одним із найважливіших досягнень комп’ютерних наук у 90-х роках минулого століття. Технологія і теорія агентів продовжують розвиватися в рамках дослідницьких і комерційних проектів. Агенти застосовуються в додатках, де людина і комп’ютер тісно пов’язані між собою в процесі управління виробничими (технологічними) та невиробничими процесами. Термін мультиагентні системи» (МАС) використовуються для позначення систем, до складу яких входить множина автономних модулів — програмних агентів. МАС можуть з успіхом використовуються в економічній сфері, наприклад, для побудови інтелектуальних
та віртуальних підприємств, мультиагентних систем підтримки прийняття рішень, систем електронної комерції, голоністичних виробничих систем тощо. Одне з ключових питань при проектуванні та реалізації МАС — це моделювання діалогових взаємодій окремих агентів, що входять до складу мультиагентної системи. Цій проблематиці і присвячена дана стаття.
 
Publisher ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 
Date 2016-10-13T10:45:53Z
2016-10-13T10:45:53Z
2006-04-20
 
Type Article
 
Identifier Гужва В. М. Моделювання діалогових взаємодій між агентами в голоністичних мультиагентних системах / В. М. Гужва // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. / Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана ; редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) [та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2006. – Вип.16. – С. 416–435.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/19848
 
Language uk