Запис Детальніше

Історія соціології

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Історія соціології
 
Creator Рахманов, Олександр Адольфович
Рахманов, Александр Адольфович
Бульбенюк, Світлана Степанівна
Бульбенюк, Светлана Степановна
Манелюк, Юрій Михайлович
Манелюк, Юрий Михайлович
 
Subject 316.2(075.8)
60.51(4Укр)я73
 
Description В основу даного посібника покладені напрацювання вітчизняних соціологів з історії соціології – М. Захарченка, О. Погорілого, А. Ручки, В. Танчера, Н. Черниш та ін. Традиційна для даної дисципліни тематика суттєво доповнена важливою інформацією для розуміння становлення науки про суспільство. У навчальному посібнику простежуються головні етапи розвитку світової соціологічної думки від античності до початку нашого сторіччя. У роботі проаналізовано протосоціологічні ідеї мислителів стародавнього світу, середніх віків, нового часу, особливості виникнення і розвитку соціології як окремої науки. Значну увагу приділено аналізові наукових концепцій засновників світової соціології і основних напрямів теоретичної соціології та емпіричних досліджень XIX ст.
Курс історії соціології розрахований на набуття студентами системного знання про основні передумови і етапи виникнення, функціонування та розвитку соціологічної науки, про провідні тенденції її зміни, про найзначніші напрямки, течії і школи, що існували на зорі формування науки про суспільство.
 
Publisher ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 
Date 2017-05-19T07:42:47Z
2017-05-19T07:42:47Z
2017
 
Type Book
 
Identifier Рахманов О. А. Історія соціології (у 2-х кн.) [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. А. Рахманов, С. С. Бульбенюк, Ю. М. Манелюк ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана». – Електрон. текстові дані. – Київ : КНЕУ, 2017. – 279 с. – Назва з титул. екрану.
978-966-926-159-5
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/21560
 
Language uk