Окиснювальна модифікація білків у печінці щурів за умов уведення 2,4-динітрофенолу
Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Окиснювальна модифікація білків у печінці щурів за умов уведення 2,4-динітрофенолу
|
|
Creator |
Дікал, Мар'яна Вікторівна
|
|
Subject |
печінка
окиснювальна модифікація білків морфологічні особливості 2,4-динітрофенол печінка окиснювальна модифікація білків морфологічні особливості 2,4-динітрофенол |
|
Description |
У дослідах на 36 білих нелінійних статевозрілих щурах-самцях встановлені біохімічні та морфологічні особливості окиснювальної модифікації білків у печінці за умов уведення 2,4-динітрофенолу, які характеризувалися активацією процесів окисної модифікації білків за зростанням показника R/B(співвідношення інтенсивності червоного (R) та синього (В) кольорів спектра) у білкових масах цитоплазми гепатоцитів та надмірним утворенням кислих груп білків, що свідчить про глибоке порушення рівноваги про- й антиоксидантної системи печінки.
|
|
Date |
2018-04-11T09:39:01Z
2018-04-11T09:39:01Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
УДК 616.36-008.6:577.112.4:612.014.46]-092.9
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13654 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Клінічна та експериментальна патологія
|
|