EFFECT OF ALFALFA MEDICAGO SATIVA ON VITAL ACTIVITY OF YEAST S. CEREVISIAE
Наукові журнали НАУ
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
EFFECT OF ALFALFA MEDICAGO SATIVA ON VITAL ACTIVITY OF YEAST S. CEREVISIAE
Влияние люцерны посевной Meticago sativa на жизнедеятельность дрожжей Saccharomyces cerevisiae Вплив люцерни посівної Meticago sativa на життєдіяльність дріжджів Saccharomyces cerevisiae |
|
Creator |
Reshetnyak, Lyudmila; National Aviation University
Kolomoyets, Nadiya; National Aviation University Semenova, Olena; National University of Food Technology |
|
Subject |
—
alfalfa; biomass; culture medium; nitrogen source; yeast S. cerevisiae 582.736.312:664.642 — биомасса; дрожжи S. cerevisiae; источник азота; люцерна; питательная среда 582.736.312:664.642 — біомаса; джерело азоту; дріжджі S. cerevisiae; люцерна; поживне середовище 582.736.312:664.642 |
|
Description |
Purpose: improvement of biotechnological qualities of baker’s yeast promotes the intensification of fermentation processes, semis maturation, and ultimately the improvement of the quality of final product. Yeasts do not always satisfy the requirements. Therefore studies that are aimed at the intensification of fermentative activity and improvement of the quality of yeasts are interest. The problem of examination of stimulating effect of substances from different nature and origin on the growth and quality of yeasts is not new. One of the methods of intensification of the technological process of yeast production is selection of culture medium by replacement of mineral source of nitrogen with plant-based source. In our opinion, it is suitable to use for this purpose. Methods: in this study, we examined the ability of yeast cells to utilize organic nitrogen from a plant-based source of protein such as alfalfa granules. The use of this method allowed us to carve out the optimal components of the nutrient medium, which has provided the yeast with improved quality indicators. Results: we examined the effect of alfalfa as a source of nitrogen on the vital activity of yeast S. cerevisiae. Discussion: Alfalfa granules can be used in a cultural medium for barm yeast cultivation on a production scale.
Цель: улучшение биотехнологических свойств хлебопекарных дрожжей способствует интенсификации процессов брожения, созревания полуфабрикатов и, в конечном итоге, улучшению качества готовой продукции. Дрожжи не всегда удовлетворяют предъявляемым к ним требованиям. Поэтому исследования, направленные на интенсификацию бродильной активности и повышение качества дрожжей, являются актуальными. Проблема исследования стимулирующего действия веществ различной природы и происхождения на развитие и качество дрожжей не является новой. Один из способов интенсификации технологического процесса производства дрожжей - подбор питательной среды за счет замены минерального источника азота на растительное. Методы: в данной работе была исследована способность дрожжевых клеток потреблять органический азот из растительного источника белка, в качестве гранул люцерны. Применение этого метода позволило выделить оптимальные компоненты питательной среды, что обеспечило дрожжам улучшенные качественные показатели. Результаты: изучено влияние люцерны как источника азота на жизнедеятельность дрожжей S. cerevisiae. Обсуждение: гранулы люцерны можно использовать в питательной среде для культивирования засевных дрожжей в производственных масштабах. Мета: удосконалення біотехнологічних властивостей хлібопекарських дріжджів сприяє інтенсифікації процесів бродіння, дозрівання напівфабрикатів і, в остаточному підсумку, поліпшення якості готової продукції. Дріжджі не завжди задовольняють пропонованим до них вимогам. Тому дослідження спрямовані на інтенсифікацію бродильної активності і підвищення якості дріжджів є актуальними. Проблема дослідження стимулюючої дії речовин різної природи і походження на розвиток і якість дріжджів не є новою. Один із способів інтенсифікації технологічного процесу виробництва дріжджів - підбір поживного середовища за рахунок заміни мінерального джерела азоту на рослинне. Методи: у цій роботі була досліджена здатність дріжджових клітин споживати органічний азот з рослинного джерела білку, в якості гранул люцерни. Застосування цього методу дозволило виділити оптимальні компоненти живильного середовища, що забезпечило дріжджам поліпшені показники якості. Результати: досліджено вплив люцерни в якості джерела азоту на життєдіяльність дріжджів S. cerevisiae. Обговорення: гранули люцерни можна використовувати в поживному середовищі для культивування засівних дріжджів у виробничих масштабах. |
|
Publisher |
National Aviation University
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2018-04-12
|
|
Type |
—
— — |
|
Format |
application/pdf
application/pdf application/pdf |
|
Identifier |
http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/12303
10.18372/2306-1472.74.12303 |
|
Source |
Proceedings of the National Aviation University; Том 74, № 1 (2018); 141-147
Вестник Национального авиационного университета; Том 74, № 1 (2018); 141-147 Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 74, № 1 (2018); 141-147 |
|
Language |
en
|
|
Rights |
// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e |
|