Запис Детальніше

DYNAMICS OF PROFESSIONAL DEVELOPMENT OF IT-SPECIALISTS

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title DYNAMICS OF PROFESSIONAL DEVELOPMENT OF IT-SPECIALISTS
ДИНАМІКА ЧИННИКІВ ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ СПЕЦІАЛІСТІВ В СФЕРІ ІТ-ТЕХНОЛОГІЙ
 
Creator Ситник, В. В.; Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості України
 
Subject IT-specialists; profession; creativity; anxiety; temporal perspective; motivation

-спеціалісти; професія; креативність; тривожність; часова перспектива; мотивація.
378.14:004.85
 
Description The article presents the results of an empirical study of 72 people who study and work in the field of information technology. Twenty-six people are employees of an IT company having the experience of three to eight years, and forty-six people are undergraduate students of computer science department of Karazin National University. The gender structure of the respondents was approximately the same – 35 women, 37 men. Such factors of specialists  professional success as socio-psychological, cognitive (level of creativity, causometry), motivational (socio-psychological instructions) and emotional (level of anxiety and overcoming stress) were studied. Reliable levels of anxiety, perceptions of team climate and creativity depending on the status of the professional were defined
У статті подано результати емпіричного дослідження 72 осіб, які навчаються та працюють у сфері інформаційних технологій. Двадцять шість осіб – це працівники ІТ-компанії з досвідом роботи від трьох до восьми років, 46 осіб – студенти старших курсів факультету комп’ютерних наук Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Гендерний склад респондентів був приблизно однаковим – 35 жінок, 37 чоловіків. Досліджено такі чинники професійної успішності спеціалістів: соціально-психологічний, когнітивний (рівень креативності, каузометрія), мотива-ційний (соціально-психологічні настанови) та емоційний (рівень тривожності та подолання стресу). Було виявлено достовірні розбіжності рівня тривожності, сприйняття клімату колективу, креативності залежно від статусу професіонала.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor

 
Date 2018-04-12
 
Type Рецензована стаття
 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/VisnikPP/article/view/12572
 
Source Вісник Національного авіаційного університету. Серія: Педагогіка, Психологія; № 11 (2017); 158-163
Вестник Национального авиационного университета. Серия: Педагогика, Психология; № 11 (2017); 158-163
Proceedings of the National Aviation University. Series: Pedagogy, Psychology; № 11 (2017); 158-163
 
Language uk
 
Rights Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи, яка через 6 місяців з дати публікації автоматично стає доступною на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).