Запис Детальніше

Концертмейстерський клас ІІ курс

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/23726/
 
Title Концертмейстерський клас ІІ курс
 
Creator Гаркуша, Людмила Іванівна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description У професійній підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва «Концертмейстерський клас» є однією із провідних музичних дисциплін інструментально-виконавського циклу.
Робоча програма навчальної дисципліни «Концертмейстерський клас» спрямована на методично-практичну підготовку майбутнього вчителя музики, шляхом упровадження інтегрованого підходу до опанування обсягу знань.
Основна мета навчальної дисципліни – формування концертмейстерської компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва та його підготовка до концертмейстерської діяльності в середніх загальноосвітніх навчальних закладах.
Основні завдання навчального курсу:
1) забезпечення теоретичної і методичної підготовки студентів до концертмейстерської роботи в загальноосвітній школі;
2) накопичення музичного матеріалу (шкільний пісенний репертуар, вокальні, оперні та інструментальні твори) для проведення різноманітних форм урочної та позаурочної музично-просвітницької діяльності;
3) формування у студентів концертмейстерських умінь і навичок;
4) володіння грою в ансамблі;
5) формування технічно-виконавських навичок студентів (читання нот з аркуша та транспонування, підбір на слух музичного супроводу, ускладнення та спрощення фактури акомпанементу, імпровізування, почуття ансамблю тощо);
6) удосконалення й розвиток інтерпретаторських умінь студентів;
7) опанування специфіки добору дидактично доцільного музичного матеріалу для усвідомлення загально-естетичного та музичного розвитку школярів.
Вивчення дисципліни «Концертмейстерський клас» сприяє формуванню у студентів таких фахових та загальних компетентностей:
- інструментально-виконавська (вільне володіння музичним інструментом та здатність використовувати його у навчальній і концертно-виконавській діяльності; володіння навичками читання нот з аркуша.
- Самоосвітня (здатність до самостійної пізнавальної діяльності; самореалізації та саморозвитку; спрямованість на розкриття особистісного творчого потенціалу та самореалізації у фаховій діяльності).
- Міждисциплінарний взаємозв’язок засвоєння навчального курсу «Концертмейстерський клас» передбачає інтеграцію знань, умінь і навичок з дисципліни - «Основний музичний інструмент».
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка
 
Date 2018
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/23726/1/L_Harkusha_IIKK_IM_KIVM.pdf
Гаркуша, Людмила Іванівна (2018) Концертмейстерський клас ІІ курс [Навчально-методичні матеріали]