Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса
Влияние стрессустойчивости свиней с использованием ДНК-тестов на качество мяса Influence stres sensitivity pigs the using DNA test for quality meat |
|
Creator |
Офіленко, Наталія Олександрівна
Кайнаш, Алла Петрівна |
|
Subject |
стресчутливість
якість порода ДНК ген аплікація фрагментів праймери специфічні маркери |
|
Description |
Проведено вивчення впливу стресчутливості на якість м’яса свиней Великої білої та Полтавської м’ясної порід. Стресчутливість свиней визначали за допомогою виявлення мутантного алеля галотанового гена RYR1, який виділяли із ДНК крові. Було встановлено, що у стресчутливих свиней у відповідь на несприятливі умови підвищується ригідність м’язів, виникає задуха, шкірна гіперемія, гіпертермія, виражене пригнічення. Свині, які були звільнені від мутантного гена, що визначає струсчутливість, мали кращі показники якості м’яса за такими ознаками як рН, інтенсивність забарвлення, ніжність, втрати при кулінарній обробці, але показник «вологоутримуючі властивості» був дещо гірший.
|
|
Publisher |
ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
|
|
Date |
2018-04-24T08:56:11Z
2018-04-24T08:56:11Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Офіленко Н. О., Кайнаш А. П. Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса / Офіленко Н. О., Кайнаш А. П. – Полтава : Науковий вісник №1 (78), 2017. - с.101 - 105
25180-07171 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6092 |
|
Language |
ua
|
|