Запис Детальніше

Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса
Влияние стрессустойчивости свиней с использованием ДНК-тестов на качество мяса
Influence stres sensitivity pigs the using DNA test for quality meat
 
Creator Офіленко, Наталія Олександрівна
Кайнаш, Алла Петрівна
 
Subject стресчутливість
якість
порода
ДНК
ген
аплікація фрагментів
праймери
специфічні маркери
 
Description Проведено вивчення впливу стресчутливості на якість м’яса свиней Великої білої та Полтавської м’ясної порід. Стресчутливість свиней визначали за допомогою виявлення мутантного алеля галотанового гена RYR1, який виділяли із ДНК крові. Було встановлено, що у стресчутливих свиней у відповідь на несприятливі умови підвищується ригідність м’язів, виникає задуха, шкірна гіперемія, гіпертермія, виражене пригнічення. Свині, які були звільнені від мутантного гена, що визначає струсчутливість, мали кращі показники якості м’яса за такими ознаками як рН, інтенсивність забарвлення, ніжність, втрати при кулінарній обробці, але показник «вологоутримуючі властивості» був дещо гірший.
 
Publisher ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
 
Date 2018-04-24T08:56:11Z
2018-04-24T08:56:11Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Офіленко Н. О., Кайнаш А. П. Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса / Офіленко Н. О., Кайнаш А. П. – Полтава : Науковий вісник №1 (78), 2017. - с.101 - 105
25180-07171
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6092
 
Language ua