ВИКОРИСТАННЯ ПЮРЕ З ЖУРАВЛИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБІВ ІЗ ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ВИКОРИСТАННЯ ПЮРЕ З ЖУРАВЛИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБІВ ІЗ ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА
|
|
Creator |
Хомич, Галина Панасівна
Горобець, Олександра Михайлівна |
|
Subject |
пюре з журавлини, дріжджове тісто, газоутворююча здатність, черствіння.
|
|
Description |
Вироби із дріжджового тіста належать до категорії продукції регулярного споживання, попит на яку постійно підвищується. Створення нових виробів та вдосконалення існуючих технологій є перспективним напрямом досліджень. Мета статті – розглянурозглянути можливість використання пюре з журавлини в технології виробів із дріжджового тіста для покращення їх структурно-механічних властивостей і біологічної цінності. Методика дослідження. Використано стандартні структурно-механічні, фізичні, хімічні й мікробіологічні методи. Результати. Установлено можливість покращення органолептичних та фізико-хімічних, структурно-механічних показників готових виробів із дріжджового тіста без застосування штучних поліпшувачів за рахунок використання пюре з журавлини. Висновки. Удосконалено технологію виготовлення виробів із дріжджового тіста з використанням пюре з журавлини. Готові вироби характеризуються високою якістю, подовженим терміном зберігання, мікробіологічною стабільністю і рекомендовані до впровадження в закладах ресторанного господарства.
|
|
Publisher |
Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
|
|
Date |
2018-04-25T06:23:06Z
2018-04-25T06:23:06Z 2017-11 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
ISSN 2518-7171. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 1 (83). с.53-60
2518-7171 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6109 |
|
Language |
ua
|
|
Relation |
технічні науки;
|
|