РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ФРУКТОВИХ СОУСІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БАНАНІВ ТА СОКУ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ФРУКТОВИХ СОУСІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БАНАНІВ ТА СОКУ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ
|
|
Creator |
Хомич, Галина Панасівна
Ткач, Надія Іванівна |
|
Subject |
бананове пюре, сік чорної смородини, камедь гуару, ефективна в’язкість, флавоноїди, L-аскорбінова кислота.
|
|
Description |
Розробка нових видів соусної продукції з використанням сировини, збагаченої біологічно активними речовинами, є актуальним завданням у виготовленні харчових продуктів. Мета роботи полягає в розробці фруктових соусів на основі бананового пюре з використанням соку з чорної смородини. Методика дослідження. Для проведення дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників напівфабрикатів і готової продукції були використані стандартні методи. Результати. Проведеними дослідженнями було визначено раціональне співвідношення рецептурних компонентів під час виготовлення соусів: вміст соку чорної смородини (СЧС) – 30 %, бананового пюре (БП) – 69,9 %, гуарової камеді – 0,1 %. Дослідження ефективної в’язкості створених композицій підтвердили, що співвідношення рецептурних компонентів підібрані правильно. Висновки. Установлено, що соуси «Екзотик» із соком чорної смородини мають вищий вміст титрованих кислот, L-аскорбінової кислоти й фенольних сполук та нижчий моно- і дисахаридів.
|
|
Publisher |
Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
|
|
Date |
2018-04-25T06:26:31Z
2018-04-25T06:26:31Z 2017-11 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
ISSN 2518-7171. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 1 (83). с.45-52
2518-7171 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6110 |
|
Language |
ua
|
|
Relation |
технічні науки;
|
|