Запис Детальніше

РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ФРУКТОВИХ СОУСІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БАНАНІВ ТА СОКУ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ФРУКТОВИХ СОУСІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БАНАНІВ ТА СОКУ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ
 
Creator Хомич, Галина Панасівна
Ткач, Надія Іванівна
 
Subject бананове пюре, сік чорної смородини, камедь гуару, ефективна в’язкість, флавоноїди, L-аскорбінова кислота.
 
Description Розробка нових видів соусної продукції з використанням сировини, збагаченої біологічно активними речовинами, є актуальним завданням у виготовленні харчових продуктів. Мета роботи полягає в розробці фруктових соусів на основі бананового пюре з використанням соку з чорної смородини. Методика дослідження. Для проведення дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників напівфабрикатів і готової продукції були використані стандартні методи. Результати. Проведеними дослідженнями було визначено раціональне співвідношення рецептурних компонентів під час виготовлення соусів: вміст соку чорної смородини (СЧС) – 30 %, бананового пюре (БП) – 69,9 %, гуарової камеді – 0,1 %. Дослідження ефективної в’язкості створених композицій підтвердили, що співвідношення рецептурних компонентів підібрані правильно. Висновки. Установлено, що соуси «Екзотик» із соком чорної смородини мають вищий вміст титрованих кислот, L-аскорбінової кислоти й фенольних сполук та нижчий моно- і дисахаридів.
 
Publisher Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
 
Date 2018-04-25T06:26:31Z
2018-04-25T06:26:31Z
2017-11
 
Type Article
 
Identifier ISSN 2518-7171. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 1 (83). с.45-52
2518-7171
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6110
 
Language ua
 
Relation технічні науки;