Запис Детальніше

Інноваційні технології отримання функціональних напоїв

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
Innovative technology of functional beverages
 
Creator Суткович, Тетяна Юліанівна
Бородай, Анжела Борисівна
Манжос, Олександр Феодосійович
Плахотін, Валентин Яковлевич
 
Subject вакуумування, ультразвукова обробка, дикоросла плодово-ягідна сировина, біологічно активні речовини, функціональні напої
 
Description З метою вирішення проблеми забезпечення адекватності харчування в останні роки набуло значного поширення введення в раціон та виробництво функціональних продуктів харчування, збагачених есенціальними нутрієнтами. Тому застосування інноваційних методів попередньої обробки нетрадиційної сировини, яка забезпечить максимальне збереження БАР та використання вто-ринної сировини для збагачення соків на сьогоднішній день є досить актуаль-ним.
Мета роботи – дослідження можливості використання інноваційних ме-тодів попередньої обробки нетрадиційної сировини для отримання соків та пришвидшення процесу екстракції БАР з вторинної сировини для збагачення яблучного соку. В статті досліджено вплив тривалості вакуумування та ультра-звукової обробки нетрадиційної сировини на зміни фізико-хімічних показників та вихід соку. Доведена доцільність збагачення яблучного соку БАР вторинної сировини дикорослих плодів та ягід за допомогою використання ультразвуко-вої обробки.
 
Date 2018-04-25T19:01:37Z
2018-04-25T19:01:37Z
2018-04-25
 
Type Article
 
Identifier 2504-5695
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153
 
Language ua
 
Relation технічні науки;