Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів Інформація| Поле | Співвідношення | |
| Title | 
															Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
					 Innovative technology of functional beverages  | 
		|
| Creator | 
															Суткович, Тетяна Юліанівна
					 Бородай, Анжела Борисівна Манжос, Олександр Феодосійович Плахотін, Валентин Яковлевич  | 
		|
| Subject | 
															вакуумування, ультразвукова обробка, дикоросла плодово-ягідна сировина, біологічно активні речовини, функціональні напої
					 | 
		|
| Description | 
															З  метою  вирішення проблеми  забезпечення адекватності харчування  в останні роки набуло значного поширення введення в раціон  та виробництво функціональних продуктів харчування, збагачених есенціальними нутрієнтами. Тому застосування інноваційних методів попередньої обробки нетрадиційної сировини, яка забезпечить максимальне збереження БАР  та використання вто-ринної сировини для збагачення соків на сьогоднішній день є досить актуаль-ним.  Мета роботи – дослідження можливості використання інноваційних ме-тодів попередньої обробки нетрадиційної сировини для отримання соків та пришвидшення процесу екстракції БАР з вторинної сировини для збагачення яблучного соку. В статті досліджено вплив тривалості вакуумування та ультра-звукової обробки нетрадиційної сировини на зміни фізико-хімічних показників та вихід соку. Доведена доцільність збагачення яблучного соку БАР вторинної сировини дикорослих плодів та ягід за допомогою використання ультразвуко-вої обробки.  | 
		|
| Date | 
															2018-04-25T19:01:37Z
					 2018-04-25T19:01:37Z 2018-04-25  | 
		|
| Type | 
															Article
					 | 
		|
| Identifier | 
															2504-5695
					 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153  | 
		|
| Language | 
															ua
					 | 
		|
| Relation | 
															технічні науки;
					 | 
		|