Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
Innovative technology of functional beverages |
|
Creator |
Суткович, Тетяна Юліанівна
Бородай, Анжела Борисівна Манжос, Олександр Феодосійович Плахотін, Валентин Яковлевич |
|
Subject |
вакуумування, ультразвукова обробка, дикоросла плодово-ягідна сировина, біологічно активні речовини, функціональні напої
|
|
Description |
З метою вирішення проблеми забезпечення адекватності харчування в останні роки набуло значного поширення введення в раціон та виробництво функціональних продуктів харчування, збагачених есенціальними нутрієнтами. Тому застосування інноваційних методів попередньої обробки нетрадиційної сировини, яка забезпечить максимальне збереження БАР та використання вто-ринної сировини для збагачення соків на сьогоднішній день є досить актуаль-ним. Мета роботи – дослідження можливості використання інноваційних ме-тодів попередньої обробки нетрадиційної сировини для отримання соків та пришвидшення процесу екстракції БАР з вторинної сировини для збагачення яблучного соку. В статті досліджено вплив тривалості вакуумування та ультра-звукової обробки нетрадиційної сировини на зміни фізико-хімічних показників та вихід соку. Доведена доцільність збагачення яблучного соку БАР вторинної сировини дикорослих плодів та ягід за допомогою використання ультразвуко-вої обробки. |
|
Date |
2018-04-25T19:01:37Z
2018-04-25T19:01:37Z 2018-04-25 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
2504-5695
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153 |
|
Language |
ua
|
|
Relation |
технічні науки;
|
|