Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів дріжджового тіста
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів дріжджового тіста
|
|
Creator |
Горобець, Олександра Михайлівна
Хомич, Галина Панасівна Ткач, Надія Іванівна |
|
Subject |
хеномелес, вичавки, екстракт, вироби з дріжджового тіста, фенольні речовині, Lаскорбінова кислота, клейковина, пористість.
|
|
Description |
В статті висвітлені основні проблеми, що виникають при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначені шляхи їх вирішення за рахунок використання рослинної сировини. В якості рослинної сировини було обрано вичавки з хеномелесу. Встановлено раціональні параметри екстрагування вичавок з хеномелесу. Досліджено вплив екстрактів з хеномелесу на хлібопекарні властивості борошна та основні процеси, що відбуваються в тісті під час бродіння. Визначено оптимальну концентрацію добавки до складу виробів з дріжджового тіста. Показано позитивний вплив екстрактів з хеномелесу на органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів. Проведені дослідження впливу екстрактів з хеномелесу на процес черствіння виробів і підтверджена можливість пролонгованого зберігання виробів. Готові борошняні вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання.
|
|
Publisher |
Одеса: ОНАХТ
|
|
Date |
2018-04-26T07:08:44Z
2018-04-26T07:08:44Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Наукові праці ОНАХТ. – Одеса: ОНАХТ, 2016. – С. 22 – 28.
2073-8730 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6166 |
|
Language |
ua
|
|