РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ СОЛОДКИХ СОУСІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ТОПІНАМБУРУ ТА ХЕНОМЕЛЕСУ
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ СОЛОДКИХ СОУСІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ТОПІНАМБУРУ ТА ХЕНОМЕЛЕСУ
|
|
Creator |
Левченко, Юлія Вікторівна
Хомич, Галина Панасівна Олійник, Наталія Вікторівна |
|
Subject |
хеномелес, топінамбур, пюре, поліфенолоксидаза, солодкий соус, структуроутворювачі, в’язкість.
|
|
Description |
Проаналізовано актуальність використання рослинної сировини місцевого походження в технології харчових продуктів. Встановлено, що топінамбур та хеномелес є джерелом біологічно активних речовин. Досліджено вплив продуктів переробки хеномелесу на якісні показники пюре з топінамбуру. Вивчено вплив пюре з топінамбуру та хеномелесу на структурно-механічні властивості готових соусів. Показано залежність в’язкості соусів від швидкості зсуву. Встановлено раціональне співвідношення компонентів (пюре з топінамбуру та пюре з хеномелесу) в готовому соусі. Підтверджено доцільність використання пюре з хеномелесу як природного замінника штучних структуроутворювачів та джерела органічних кислот.
|
|
Publisher |
Одеса: ОНАХТ
|
|
Date |
2018-04-26T07:17:18Z
2018-04-26T07:17:18Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Наукові праці ОНАХТ. – Одеса: 2016. Вип.2. – Том 80. – с.28 – 33.
2073-8730 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6167 |
|
Language |
ua
|
|