Запис Детальніше

Оцифрування як стратегія забезпечення збереженості особових фондів науковців: досвід Наукового архіву Національного університету “Києво-Могилянська академія”

eKMAIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцифрування як стратегія забезпечення збереженості особових фондів науковців: досвід Наукового архіву Національного університету “Києво-Могилянська академія”
 
Creator Сидорчук, Таїсія
 
Subject архівні документи
оцифрування
збереження
archive document
digital сору
preservation
 
Description Розвиток інформаційних технологій поставив на початку 2000-х років перед усіма науковими, освітніми та культурно-просвітницькими закладами питання про доцільність створення електронних копій в першу чергу унікальних історичних документів і пам'яток культури, які належать до вітчизняної і світової спадщини. Одне з головних завдань, що стоять сьогодні перед університетами, науковими, бібліотечними, архівними і музейними закладами, полягає у наданні дослідникам і всім бажаючим користувачам широкого доступу до історичних джерел, архівних документів і творів мистецтва. В той же час професійним обов'язком вищеназваних установ є забезпечити максимальне збереження довірених їм історико-культурних пам'яток, науково-творчих матеріалів і документів, створених у минулому. Тому проблема створення сприятливих умов для науково-дослідницької роботи і одночасно виконання вимоги збереження історико-культурної спадщини через використання сучасних інформаційних технологій є і залишатиметься надалі актуальною в діяльності всіх наукових і культурно-освітніх закладів.
 
Date 2013-05-29T13:36:12Z
2013-05-29T13:36:12Z
2013
 
Type Conference materials
 
Identifier Сидорчук Т. М. Оцифрування як стратегія забезпечення збереженості особових фондів науковців: досвід Наукового архіву Національного університету “Києво-Могилянська академія” / Таїса Сидорчук // Інформаційно-документальні комунікації в глобалізованому світі: матер. Міжнар. наук.-практ. конф., 21-22 березня 2013, м. Київ, Україна / редкол.: Тюрменко І. І.… [та ін.]; М-во освіти і науки України, Нац. авіац. ун-т. - К.: НАУ, 2013. - С. 86-87.
http://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/2343
 
Language ua