Запис Детальніше

Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження? Посібник-довідник для громадських активістів та всіх зацікавлених

eKMAIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження? Посібник-довідник для громадських активістів та всіх зацікавлених
What Should Be Known about Sociology and Social Research? Handbook for Civic Activists and Anyone Interested
 
Creator Богдан, Олена
 
Contributor Паніотто, Володимир
Шевчук, Наталія
 
Subject соціологія
соціологічні дослідження
соціальні дослідження
третій сектор
соціальні проекти
гендерна рівність
вибірка
опитування
анкета
омнібус
фокус-група
глибинне інтерв'ю
грантова заявка
представлення дослідницького компонента в проектній заявці
 
Description У книзі висвітлені основи планування дослідницьких компонентів соціальних проектів, ключові аспекти інтерв’ювання й анкетування з дослідницькою метою, а також надані поради, як представити грантодавцям проекти з дослідницькою складовою і як ефективно співпрацювати із соціологами. Формат «посібник-довідник» означає, що різні частини книги представлені як максимально самодостатні, щоб була можливість не лише послідовно опрацьовувати матеріали розділів, а й знайти відповідь на актуальне запитання за допомогою змісту й покажчиків.

У виданні пояснені типові помилки в соціальних дослідженнях і логіка вдалих дослідницьких рішень, розвінчані поширені міфи про соціологію та соціальні дослідження, зокрема про репрезентативні опитування громадської думки. Книга написана як діалог із читачами: автор дає відповіді на низку запитань, як від дуже загального «Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження?», так і до численних спеціалізованих, як-от «Скільки й чому коштують фокус-групи? Що зменшує їхню вартість?», «Як уникнути типових помилок при формулюванні запитань анкети?», «Кому й навіщо потрібна нерепрезентативна вибірка?» та «Як переконати грантодавця в доцільності дослідницького компонента?». Хоча посібник-довідник орієнтований насамперед на читачів, активних у роботі третього сектору, його матеріал може бути корисний значно ширшій аудиторії, зокрема журналістам, студентам і викладачам-суспільствознавцям.
Міжнародний фонд "Відродження"
 
Date 2015-12-28T09:55:57Z
2015-12-28T09:55:57Z
2015
 
Type Book
 
Identifier Богдан Олена. Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження? : посібник-довідник для громадських активістів та всіх зацікавлених / Олена Богдан ; консультант-рецензент Володимир Паніотто. - [Київ] : Дух і Літера, [2015]. - 376, [2] с. : іл., табл. - Micтить пoкaжчик.
978-966-378-417-5
http://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/7700
 
Language ua
 
Relation Центр "Соціальні індикатори"
 
Publisher Дух і Літера