Запис Детальніше

Залежність процесу ультрафільтрації яблучного соку та його якісних показників від попередньої обробки

eKMAIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Залежність процесу ультрафільтрації яблучного соку та його якісних показників від попередньої обробки
The influence of apple juice ultrafiltration process and its quality from different treatment
 
Creator Гунько, С.
Брик, Михайло
Луканін, О.
Нігматуллін, P.
 
Subject протеолітичний фермент
процес ультрафільтрації
якісні показники
 
Description Study of influence of apple juice pretreatment by protease enzyme and enzymes
complex (pectinase, amylase, protease) on the ultrafiltration process and juice quality
has been carried out. It is established that the juice treatment by enzyme complex
supports more productivity and removal levels of polyphenols and colloids (beside
proteins). Fermentative treatment of the apple juice before ultrafiltration by only
protease can be as an alternative to traditional technology of pretreatment by pectinase
and amylase.
Досліджено вплив попередньої обробки яблучного соку протеолітичним ферментом і комплексом ферментів (пектолітичної, амілолітичної й протеолітичної дії) на процес ультрафільтрації та його якісні показники. Встановлено, що обробка соку комплексом ферментів збільшує продуктивність ультрафільтрації та ступені
видалення поліфенольних речовин, а також високомолекулярних сполук (за винятком білків). Ферментативна обробка яблучного соку перед ультрафільтрацією лише протеолітичним ферментом може розглядатися як альтернатива традиційній технології попередньої обробки ферментами пектолітичної та амілолітичної дій.
 
Date 2016-02-24T11:26:36Z
2016-02-24T11:26:36Z
2000
 
Type Article
 
Identifier Залежність процесу ультрафільтрації яблучного соку та його якісних показників від попередньої обробки / С. М. Гунько, M. T. Брик, О. С. Луканін, P. P. Нігматуллін // Наукові записки НаУКМА. - 2000. - Т. 18: Хімічні науки. - С. 55-63.
http://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/8569
 
Language ua
 
Relation Наукові записки НаУКМА. - 2000. - Т. 18: Хімічні науки. - С. 55-63.