Запис Детальніше

Про зведення задачі мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків задачі Неймана для рівнянь лінійної теорії пружності до задачі оптимального керування

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Про зведення задачі мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків задачі Неймана для рівнянь лінійної теорії пружності до задачі оптимального керування
 
Creator Перцов, А.С.
 
Description Для систем, які описуються рівняннями лінійної теорії пружності з крайовими умовами типу Неймана при квадратичних обмеженнях на невідомі дані та на другі моменти шумів в спостереженнях, проблема мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків цих крайових задач зведена до розв’язання задачі оптимального керування деякою системою, що описується варіаційною крайовою задачею спеціального вигляду.
We reduce the problem of minimax estimation of unknown solutions to the boundary value problems for equations of linear elasticity to some optimal control problem under the assumption that unknown deterministic data of these problems as well as the statistical characteristics of noises in observations, are subjected to certain quadratic restrictions.
 
Date 2018-06-08T17:51:20Z
2018-06-08T17:51:20Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Про зведення задачі мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків задачі Неймана для рівнянь лінійної теорії пружності до задачі оптимального керування / А.С. Перцов // Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки: зб. наук. пр. — Кам’янець-Подільський: Кам'янець-Подільськ. нац. ун-т, 2015. — Вип. 12. — С. 128-135. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.
2308-5878
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/133868
517.977
 
Language uk
 
Relation Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки
 
Publisher Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України