Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Історичні аспекти кластеризації у підприємництві
 
Names Гончар, Ольга Іванівна
Подолян, Ігор Володимирович
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Розвиток економіки та посилення конкуренції спонукають підприємницькі структури застосовувати модернізовані підходи до зміцнення позицій на ринку. Провідна роль належить формуванню «мереживих» структур. В сучасних умовах саме кластери зайняли особливу нішу в просторі об’єктів підприємницької діяльності та визначення стратегічних перспектив розвитку. Виокремлено передумови успішності функціонування кластерів: інформація – створення інформаційної бази, для доступу до ринків збуту та постачальників; інновація – впровадження нових технологій для створення переваги а конкурентній боротьбі; інтеграція – розвиток стійких взаємозв’язків та поглибленої взаємодії між партнерами.
Зроблено висновок, що реалізація кластерного підходу організації підприємництва є не лише необхідною умовою, а і важливою стратегічною перспективою досягнення високого рівня конкурентоспроможності як підприємницьких структур, так і економіки України.
Genre Стаття
Topic економіка і підприємництво
Identifier Гончар О. І. Історичні аспекти кластеризації у підприємництві / О. І. Гончар, І. О. Подолян // Проблеми та перспективи розвитку економіки України в умовах глобалізації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м.Львів, 27 груд. 2017 р.). – Львів : ЛТЕУ, 2017. – С. 171-175.