Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Планування прибутку підприємств в умовах ринкового реформування економіки (на прикладі підприємств машинобудування)
 
Names Гавловська, Наталія Іванівна
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract У дисертації розглянуто питання поняття прибутку та його історич-ний розвиток, а також докладно представлені погляди вчених на природу і джерела прибутку. У роботі зазначається, що інформація, подана у статичних збірниках, недостатня, оскільки цікавим є не лише формування загального фінансового результату, але і розмір прибутку (збитку), що формується від різних видів діяльності, особливо від основної операційної діяльності (реалі-зації продукції).
Проведений аналіз існуючих методів планування прибутку від основної операційної діяльності (метод прямого розрахунку і аналітичний метод) та розроблені методичні рекомендації по плануванню прибутку в умовах ринкової економіки і по плануванню обсягів реалізації для досягнен-ня цільового прибутку.
Розглядаються питання управління прибутком від основної опера-ційної діяльності в системі “витрати – обсяг – прибуток” (CVP). Особлива увага приділяється таким інструментам операційного аналізу, як маржиналь-ний прибуток, операційний леверідж, коефіцієнт беззбитковості. Проведені в дисертації дослідження дозволяють підтвердити ключову роль такого показ-ника, як “коефіцієнт беззбитковості” в системі CVP. У роботі пропонується проводити аналіз беззбитковості в два етапи: перший – визначення беззбит-ковості в цілому по підприємству і за окремими видами продукції, другий – розробка заходів по досягненню беззбиткового обороту для збиткових підприємств. А також дано трактування поняття “аналізу беззбитковості” і “цілі даного аналізу”.
Genre Автореферат
Topic прибуток від основної операційної діяльності
Identifier Гавловська Н. І. Планування прибутку підприємств в умовах ринкового реформування економіки (на прикладі підприємств машинобудування) : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Гавловська Наталія Іванівна ; Хмельницький національний ун-т. - Хмельницький, 2005. - 19 с.