Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості маркетингу органічної продукції
 
Names Добровольська, К.
Калина, В.
Ковальчук, C.
Кравчик, Ю.В.
Dobrovolska, K.
Kalyna, V.
Kovalchuk, S.
Kravchik, Y.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У статті здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове вирішення проблеми щодо розроблення і
обґрунтування теоретичних та науково-методичних положень стосовно виробництва і споживання органічної продукції за
використання маркетингових технологій. В ході проведеного теоретичного узагальнення уточнено термінологію, пов’язану з
органічним виробництвом і споживанням. Розкрито зміст та визначено основні теоретичні підходи до трактування таких
термінів, як «органічна продукція», «органічне виробництво», «органічне споживання». Уточнено класифікацію харчової
продукції та визначено місце органічної продукції у складі екологічно чистої продукції. Сформовані соціо-еколого-економічні
переваги застосування органічного виробництва та переваги і недоліки органічної продукції. Ключовими проблемами
розвитку ринку органічної продукції, що вимагають термінового розв’язання, визначено низький рівень обізнаності цільових
споживачів, відсутність гарантій щодо високої якості зазначених продуктів харчування, неправильне або невиразне їх
представлення в місцях продажу. Врахування зазначених вимог та побажань сприятиме спрямуванню подальшого розвитку
регіонального ринку органічної продукції на задоволення потреб цільових споживачів у корисних, безпечних та екологічно
чистих продуктах харчування. Особливість маркетингу органічної продукції визначається насамперед його об’єктом.
Органічний продукт відрізняється тим, що його не можна розглядати у відриві від виробництва. Найбільш значимим
результатом є те, що в статті розглянуто особливості та сформовано комплексний підхід до маркетингових технологій у
просуванні органічної продукції на споживчий ринок. Обґрунтовано, що під час застосування маркетингу органічної
продукції є доцільним використовувати специфічні засоби маркетингових комунікацій.
Genre Стаття
Topic органічна продукція
Identifier Особливості маркетингу органічної продукції / К. Добровольська, В. Калина, С. Ковальчук, Ю. В. Кравчик // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. – 2017. – № 3, т. 1. – С. 90-98.