Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Наукові основи до оцінки працездатності ріжучих інструментів за аналізом акустичних характеристик стану обробного і інструментального матеріалів
 
Names Буряк, А.В.
Буряк, В.Г.
Buryak, A.V.
Buryak, V.G.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Розглядаються поєднані характеристики стану обробного і інструментального матеріалів на стадіях контролю значень основних фізичних властивостей поза процесом і активний контроль їх зміни в процесі оброблення різанням. Обґрунтовуються фактори безперервної дії акустичних коливних і хвильових процесів на мікроструктуру інструментального матеріалу, що призводять до накопичування напружень втомленості та руйнування (зношування)
робочої частини інструмента. Для однозначної оцінки характеристик енергетичного стану обробних і інструментальних матеріалів спорідненими параметрами, що характеризують коливні і хвильові процеси на стадіях контролю поза процесом і у процесі оброблення різанням, запропоновано виконувати узагальнення параметрів із застосуванням теорії причинно-наслідкового зв’язку та завдяки врахування значень е в залежності від значень аргументу, що визначає кінцевий результат функціональних залежностей.
Genre Стаття
Topic оброблення різанням
Identifier Буряк, А.В. Наукові основи до оцінки працездатності ріжучих інструментів за аналізом акустичних характеристик стану обробного і інструментального матеріалів [Текст] / А. В. Буряк, В. Г. Буряк // Проблеми трибології. – 2014. – № 4. – С. 23-30.