Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU
Переглянути архів ІнформаціяMetadata
Поле | Співвідношення |
Title | Особливості маркетингу органічної продукції |
Names |
Ковальчук, Світлана Володимирівна
Добровольська, Катерина Анатоліївна Калина, В. |
Date Issued | 2017 (iso8601) |
Abstract | У статті здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове вирішення проблеми щодо розроблення і обґрунтування теоретичних та науково-методичних положень стосовно виробництва і споживання органічної продукції за використання маркетингових технологій. В ході проведеного теоретичного узагальнення уточнено термінологію, пов’язану з органічним виробництвом і споживанням. Розкрито зміст та визначено основні теоретичні підходи до трактування таких термінів як: «органічна продукція», «органічне виробництво», «органічне споживання». Уточнено класифікацію харчової продукції та визначено місце органічної продукції у складі екологічно чистої продукції. Сформовані соціо-еколого-економічні переваги застосування органічного виробництва та переваги і недоліки органічної продукції. Ключовими проблемами розвитку ринку органічної продукції, що вимагають термінового розв’язання визначено низький рівень обізнаності цільових споживачів, відсутність гарантій щодо високої якості зазначених продуктів харчування, неправильне або невиразне їх представлення в місцях продажу. Врахування зазначених вимог та побажань сприятиме спрямуванню подальшого розвитку регіонального ринку органічної продукції на задоволення потреб цільових споживачів у корисних, безпечних та екологічно чистих продуктах харчування. Особливість маркетингу органічної продукції визначається насамперед його об’єктом. Органічний продукт відрізняється тим, що його неможна розглядати у відриві від виробництва. Найбільш значимим результатом є те, що в статті розглянуто особливості та сформовано комплексний підхід до маркетингових технологій у просуванні органічної продукції на споживчий ринок. Обґрунтовано, що при застосуванні маркетингу органічної продукції є доцільним використовувати специфічні засоби маркетингових комунікацій. |
Genre | Стаття |
Topic | органічна продукція |
Identifier | Добровольська К. Особливості маркетингу органічної продукції / К. Добровольська, В. Калина, C. Ковальчук // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. – 2017. – № 4, т. 1. |