Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title До визначення поняття «політичне позиціонування»
 
Names Лютко, Наталія Віталіївна
Liutko, Natalіya
Date Issued 2016-11 (iso8601)
Abstract Метою статті є розкриття сенсу концепції позиціонування, висвітлення думок і поглядів світових та вітчизняних вчених і практиків. У ході дослідження використовувся метод аналізу теоретичних джерел з проблем політичного позиціонування та узагальнення його впливу на виборчий процес. Проаналізовано основні підходи до визначення поняття «політичне позиціонування». Виявлено сутнісні характеристики позиціювання — це не тільки віднайдення, але часто цілеспрямоване створення певної позиції серед конкурентів — «ніші», яка міститься в ієрархії цінностей потенційних прихильників. Позиціонування в політичному просторі це не тільки довготривала маркетингова стратегія, але і складний комунікативний процес, адже результати отримані в процесі позиціонування залежать від правильно побудованих внутнішніх та зовнішніх комунікацій та інших чинників.
Незважаючи на значну кількість емпіричного матеріалу, дана проблема не отримала багатоаспектного і системного вивчення, а тому потребує подальшого теоретичного аналізу.
Genre Стаття
Topic політичне позиціонування
Identifier Лютко Н. До визначення поняття політичне позиціонування / Н. Лютко // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Міжнародні відносини : наук. журн. / Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – Луцьк, 2016. – № 11 (336). – С. 130-135.