Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання динаміки станів виробничих систем за схемами нечітких марківських ланцюгів, що грунтуються на концепції нечітких відношень і їх композицій
 
Names Горбатюк, К.В.
Gorbatyuk, K.V.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract У статті розглядаються марківські ланцюги, побудовані на концепції нечітких відношень і їх композицій, стосовно їх використання у дослідженні динаміки станів виробничих систем або їх частин. Запропоновано представляти невизначеність у перехідних характеристиках динамічних процесів, що відбуваються у виробничих системах, за допомогою нечітких відношень і їх композицій. Введене поняття «нечіткого марківського ланцюга», досліджуються його властивості. Показано на прикладах, що основні властивості класичних ланцюгів Маркова можна узагальнити на нечіткі марківські ланцюги, побудовані на основі нечітких відношень.
Genre Стаття
Topic нормування праці
Identifier Горбатюк К. Моделювання динаміки станів виробничих систем за схемами нечітких марківських ланцюгів, що грунтуються на концепції нечітких відношень і їх композицій / К. Горбатюк // Формування ринкової економіки в Україні : зб. наук. пр. / Львів. нац. ун-т. ім. І. Франка. – Л., 2010. – Вип. 22 : Фінансово-економічні перспективи розвитку України в умовах глобалізації. – С. 79–86.