Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняльний аналіз дослідження стратегій поведінки у психотравмуючий ситуації як ресурсу для психологічної реабілітації особистості комбатанта
 
Names Попелюшко, Роман Павлович
Popelushko, Roman
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Метою даної статті було здійснення аналізу результатів діагностичного дослідження стратегій поведінки комбатантів у психотравмуючих ситуаціях, як одного з ресурсів в процесі їх психологічної реабілітації. Також наголошено, що сучасний стан діагностичного дослідження комбатантів вказує на те, що при дослідженні, в більшості випадків, виявляються ознаки посттравматичного стресового розладу, стресу, депресії, тривожності, адаптованості та ін., але дуже мало звертають увагу на поведінкові ресурси комбатанта якими він користується при подоланні стресових ситуацій. Актуалізація даного ресурсу комбатанта, дозволить спеціалістам, ефективніше будувати реабілітаційні та адаптаційні заходи з подолання наслідків психотравмуючих ситуацій, сприятиме забезпеченню збереження психофізичного здоров’я комбатанта.
Genre Стаття
Topic психологічна реабілітація
Identifier Попелюшкл Р. П. Порівняльний аналіз дослідження стратегій поведінки у психотравмуючий ситуації як ресурсу для психологічної реабілітації особистості комбатанта / Р. П. Попелюшко // Психологічний часопис : зб. наук. пр. / за ред. С. Д. Максименка ; Ін-т психології ім. Г.С. Костюка НАПН України. - Київ, 2017. - № 4 (8), вип. 8. – С. 98-110.