Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Віртуалізація простору політичної комунікації: особливості та тенденції
 
Names Заславська, Ольга Олександрівна
Zaslavska, O.O.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Досліджується Інтернет як особлива форма політичної комунікації, що призводить до виникнення принципово нових каналів і способів комунікаційної взаємодії між індивідами, інститутами та владою.
Запропоновано визначення політичної інтернет-комунікації та виокремлено її найбільш важливі специфічні риси: інтерактивність, синхронність, мультимедійність, гіпертекстуальність, пакетна комунікація.
Особлива увага звертається на те, що саме політична інтернет-комунікація надає можливість рівноправної участі у створенні та поширенні політичної інформації всім учасникам політичного процесу: політичним акторам, суспільству та індивідам. Завдяки розвитку політичної інтернет-комунікації кожен член суспільства має можливість залучитися до політичних процесів й стати активним їх учасником.
Проаналізовано стан розвитку мережі Інтернет в Україні. З’ясовано, що українці сьогодні розглядають Інтернет як потенційний ресурс реалізації соціально-громадянської активності, ресурс можливості впливу суспільства на владні структури та контролю влади громадянами. Проте соціально-громадянські практики в мережі Інтернет ще не стали повсякденними реаліями буття пересічних українців. Такий результат зумовлений як загальною доволі низькою оцінкою українцями своїх можливостей впливу на владу, так і об’єктивними умовами розвитку інтернет-технологій у сучасному суспільстві.
Genre Стаття
Topic інтернет-комунікація
Identifier Заславська О. О. Віртуалізація простору політичної комунікації: особливості та тенденції / О. О. Заславська // Грані : наук.-теорет. і громад.-політ. альм. – Дніпропетровськ, 2016. – № 8. – С. 90-99.