Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Специфіка сюжетобудови оповідань Пантелеймона Романова
 
Names Спивачук, Валентина Александровна
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Оповідання П. Романова присвячене головному завданню – розкриттю національного характеру. Відповідно до цього письменник наслідує чехівські традиції, розкриваючи за побутовими деталями глибокий – часом філософський – зміст. Звідси прагнення представити сюжетну інтерпретацію фабульної основи, виявити істинний сенс життя. Твори П. Романова від більшості його сучасників відрізняє гострий, перипетійний сюжет, який став основним і провідним елементом в організації оповідання.
Художній час і простір в оповіданнях П. Романова, як правило, має цілком конкретну атрибутику реального історико-географічного пізнання. Це забезпечує реалістичність оповіді і зближує художній твір з реальністю. Оповіданням П. Романова властива підвищена насиченість художнього простору, яка поєднується зі зниженою інтенсивністю часу. Такий тип організації зображеного світу в оповіданнях дозволяє говорити про те, що для автора було важливо зобразити сферу побуту, стійкий життєвий уклад таким, яким він був у післяреволюційні роки.
Genre Стаття
Topic оповідання
Identifier Співачук В. О. Специфіка сюжетобудови оповідань Пантелеймона Романова / В. О. Співачук // International research and practice conference "Contemporary issues in philological sciences : experience of scholars and educationalists of Poland and Ukraine" : Conference Proceedings, April 28-29, 2017. - Lublin : Lublin Science and Technology Park, 2017. - C. 61-64.