Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Маркетингові підходи до формування категорійного апарату страхового ринку
 
Names Забурмеха, Євгенія Михайлівна
Zaburmekha, Yе.M.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Мета конкретизація, доповнення та поглиблення теоретичних підходів, що визначають сутнісні характеристики страхового ринку та страхової діяльності.
Методика дослідження. У статті використана система сучасних загальнонаукових методів: гносеологічного та системного аналізу, індукції та дедукції – у процесі встановлення змісту понять «страхова діяльність», «страховий продукт», «страхова послуга» та окреслення теоретичних засад використання цих дефініцій.
Результати. Конкретизовано, доповнено та поглиблено зміст дефініцій, що визначають сутнісні характеристики страхового ринку та страхової діяльності. Надано трактування поняття «страхова діяльність» з погляду маркетингу. Запропоновані узагальнення щодо видів і змістовного наповнення функцій страхового ринку.
Наукова новизна. Набули подальшого розвитку дефініції, що визначають зміст страхової діяльності з позиції сучасного стану розвитку фінансових відносин, врахування специфіки страхування та латентного і негативного попиту на страхові послуги, що дало можливість визначити та субординувати такі дефініції, як: «страхова діяльність», «страхова послуга», «страховий продукт». Такий підхід обґрунтовує подальше використання маркетингових технологій при формуванні механізму управління страховою компанією.
Практична значущість. Отримані результати дослідження можуть бути використані при формуванні ефективного механізму управління страховою компанією та дозволяють більш ефективно використовувати категорійний апарат у формуванні страхової культури населення.
Genre Стаття
Topic страховий продукт
Identifier Забурмеха Є. Маркетингові підходи до формування категорійного апарату страхового ринку / Є. Забурмеха // Сталий розвиток економіки. – 2014. – № 3 (25). – С. 181-189.