Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Метод оцінки достатності інформації для визначення складності та якості програмного забезпечення на основі порівняльного аналізу онтологій
 
Names Говорущенко, Тетяна Олександрівна
Поморова, Оксана Вікторівна
Hovorushcnenko, T.A.
Pomorova, O.V.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Наявність взаємної кореляції метрик ПЗ є фактором, що негативно впливає на достовірність визначення характеристик ПЗ та погіршує їх точність. Тому варто проводити аналіз системних специфікацій ПЗ, що розробляється вперше, на предмет достатності інформації для визначення характеристик ПЗ. Пропонований метод оцінки достатності інформації для визначення складності та якості програмного забезпечення базується на порівняльному аналізі фрагментів онтології предметної галузі «Інженерія ПЗ» та онтологій, побудованих на основі системної специфікації розроблюваного ПЗ. Метод забезпечує можливість покращення специфікації вимог до ПЗ на предмет наявності показників, необхідних для визначення характеристик програмного проекту, що проілюстровано на прикладі визначення показників якості та складності ПЗ автоматизованої системи (АС) широкоформатного фотодруку.
Genre Стаття
Topic програмне забезпечення (ПЗ)
Identifier Говорущенко Т. О. Метод оцінки достатності інформації для визначення складності та якості програмного забезпечення на основі порівняльного аналізу онтологій / Т. О. Говорущенко, О. В. Поморова // Радіоелектронні і комп’ютерні системи : наук.-техн. журн. / Нац. аерокосм. ун-т ім. М. Є. Жуковського "Харків. авіац. ін-т". – Харків, 2016. – № 6 (80). – С. 59-68.