Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Scientific and methodical bases of perfection enterprise capacity assessment
 
Names Гончар, Ольга Іванівна
Gonchar, O.I.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Узагальнено результати дослідження аспектів оцінювання економічного потенціалу підприємств. Процес оцінювання потенціалу визначено як ґрунтовний аналітико-інформаційний процес розрахунку кількісних чи якісних характеристик величини потенціалу. Для цього використовуються показники, що прийняті в економіці для характеристики результатів статутної діяльності.
Виходячи із авторського визначення змісту потенціалу підприємства, як здатності реалізовувати можливості констатовано, що його безпосередня оцінка є неможливою і може здійснюватись лише опосередковано через досягнуті результати та результативність.
Звернуто увагу на те, що модель оцінювання потенціалу має передбачати інтеграцію внутрішніх і зовнішніх його проявів, послідовність дій; повинна забезпечувати можливість визначення стану, проблемних аспектів та можливостей подальшого розвитку.
Доведено, що оцінюючи потенціал, менеджеру необхідно дослідити склад і рівень розвитку його компонентів, а також вплив окремих чинників. Процес оцінювання має здійснюватися таким чином, щоб врахувати та ідентифікувати характеристики, усіх бізнес-процесів, моніторингу та оцінювання.
Genre Стаття
Topic удосконалення оцінювання потенціалу підприємства
Identifier Gonchar O. I. Scientific and methodical bases of perfection enterprise capacity assessment / O. I. Gonchar // Науковий вісник Полісся = Scientific bulletin of Polissia : наук. екон. журн. / Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів, 2017. - Вип. 1, ч. 2. - С. 134-139.