Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розпаралелювання задач, розв’язуваних методом скінченних елементів на GPU NVIDIA
 
Names Мясіщев, Олександр Анатолійович
Боряк, Костянтин Федорович
Ноянчук, Володимир Володимирович
Myasischev, A.A.
Borjak, K.F.
Noyanchuk, V.V.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract У статті проведено аналіз швидкості та продуктивності обчислень добутку двох
розріджених матриць в послідовному варіанті та за допомогою технологій CUDA і OpenMP. До даного типу матриць зводяться задачі, що розраховуються методом скінченних елементів. Описано методи зберігання даного типу матриць та наведено алгоритм за яким виконуються розрахунки. Отримані результати дають можливість провести узагальнену оцінку покращення швидкості обчислень при використанні графічних процесорів.
Програмно-апаратна архітектура CUDA від компанії NVIDIA для паралельних розрахунків на графічних процесорах, добре підходить для вирішення завдань, що потребують високопродуктивних паралельних обчислень для чисел з одинарною точністю, оскільки результати дослідження показали, що використовуючи, навіть, не досить потужний графічний процесор, можна отримати систему більш продуктивну, ніж при використанні декількох процесорів.
Genre Стаття
Topic матриці
Identifier Боряк К. Ф. Розпаралелювання задач, розв’язуваних методом скінченних елементів на GPU NVIDIA / К. Ф. Боряк, О. А. Мясіщев, В. В. Ноянчук // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – Київ : ВІКНУ, 2015. – Вип. 49. – С. 154-158.