Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Механізм формування та використання експортного потенціалу машинобудівних підприємств
 
Names Шелест, Євгенія Олександрівна
Shelest, I.O.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено розробці теоретико-методичних основ і практичних рекомендації щодо побудови та реалізації механізму формування і використання експортного потенціалу машинобудівних підприємств.
Проаналізовано і узагальнено теоретичні підходи щодо сутності та класифікації експортного потенціалу підприємства. Виконано структуризацію експортного потенціалу суб’єкта господарювання, на основі чого сформовано його структурно-функціональну динамічну модель. Визначено регулятивний інструментарій впливу на процеси формування і використання експортного потенціалу підприємства, що застосовується за кордоном та в Україні. Проаналізовано особливості розвитку експортної діяльності підприємств машинобудування України, здійснено оцінювання стану формування і використання їх експортного потенціалу. Систематизовано та узагальнено передумови, проблеми і загрози, що впливають на формування та використання експортних можливостей вітчизняних машинобудівних підприємств. Визначено базові елементи механізму формування і використання експортного потенціалу підприємств машинобудування та розроблено його структурологічну модель. Розширено можливості реалізації механізму шляхом створення регіональних агенств, метою яких є сприяння розвитку та використання конкурентоспроможного ресурсу машинобудівних підприємств на зовнішніх ринках. У якості інструменту розробленого механізму запропоновано комплексну систему оцінювання експортного потенціалу підприємств та апробовано її на підприємствах машинобудування Хмельницької області.
Genre Автореферат
Topic експортний потенціал
Identifier Шелест Є. О. Механізм формування та використання експортного потенціалу машинобудівних підприємств [Текст] : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Шелест Євгенія Олександрівна ; Хмельниц. нац. ун-т. - Хмельницький, 2012. - 20 с.