Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Соціально-педагогічна робота як дієвий механізм формування культури сучасної студентської молоді
 
Names Видиш, Микола Миколайович
Vydysh, M.M.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract У статті аналізуються соціально-педагогічні аспекти проблеми формування культури сучасної студентської молоді в закладах освіти та показники культури особистості студента.
Встановлено, що культура сучасної студентської молоді це спосіб сприйняття світу, видів діяльності, що складаються на основі певних ціннісних орієнтацій, знань, переконань; це відображення якостей внутрішньо притаманних особистості студента; це загальний рівень соціалізації його особистості, що проявляється у прогресивній діяльності. Розв’язання проблеми формування культури сучасної студентської молоді залежить від того, наскільки суспільству і вищому навчальному закладу, як важливому соціальному інституту, вдається регулювати практичні тенденції соціалізації та індивідуалізації на кожному етапі їх розвитку. Вищий навчальний заклад виступає важливою умовою формування культури сучасної студентської молоді, цей процес повинен постійно враховувати особливості часу, щоб адекватно використовувати різні форми виховної діяльності та будувати її на теоретичних засадах, які відповідають сучасним вимогам розвитку суспільства.
Практика показує, що одним із дієвих механізмів формування культури сучасної студентської молоді, є соціально-педагогічна робота, яка спрямована на створення сприятливих умов соціалізації, всебічного розвитку особистості, задоволення її культурних і духовних потреб.
Genre Стаття
Topic соціально-педагогічна робота
Identifier Видиш М. Соціально-педагогічна робота як дієвий механізм формування культури сучасної студентської молоді / М. Видиш // Педагогічний дискурс : зб. наук. пр. - Хмельницький : ХГПА, 2014. - Вип. 17. - С. 34-38.