Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні основи створення програми психологічної реабілітації комбатантів з віддаленими наслідками стресогенних впливів
 
Names Попелюшко, Роман Павлович
Popeliushko, Roman
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У статті проаналізовано теоретико-практичні аспекти створення програми психологічної реабілітації комбатантів з віддаленими наслідками стресогенних впливів, як актуальної проблеми сучасної України. Наголошено, що назріла необхідність створення державної системи комплексної соціально-психологічної та соціально-професійної реабілітації комбатантів, які беруть або брали участь в військових діях, які перенесли бойові психічні та фізичні травми, і виділенням їх в особливу групу соціально-психологічного ризику.
Звернено увагу на те, що подальші дослідження необхідно спрямувати на вивчення та удосконаленні системи реабілітаційних заходів щодо забезпечення збереження фізичного та психічного здоров’я комбатантів, профілактики постстресових реакцій, побудові ефективних адаптаційних та реабілітаційних систем, з врахуванням особистісних особливостей комбатанта.
Genre Стаття
Topic комбатант
Identifier Попелюшко Р. П. Теоретичні основи створення програми психологічної реабілітації комбатантів з віддаленими наслідками стресогенних впливів / Р. П. Попелюшко // Психологічний часопис : зб. наук. пр. / Ін-т психології ім. Г.С. Костюка НАПН України ; за ред. С. Д. Максименка. – Київ, 2016. – № 2 (4), Вип. 4. – С. 111-121.