Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Метод прогнозування успішності програмних проектів на основі аналізу прогнозованих значень характеристик програмного забезпечення
 
Names Красій, Андрій Валерійович
Говорущенко, Тетяна Олександрівна
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Вирішено завдання розроблення методологічного забезпечення для прогнозування успішності програмних проектів. Об’єктом дослідження є процес прогнозування успішності програмних проектів на ранніх етапах життєвого циклу. Предметом дослідження є метод прогнозування успішності програмних проектів на основі аналізу прогнозованих значень характеристик програмного забезпечення. Мета роботи – підвищити достовірність вибору програмних проектів та успішність програмних проектів. Запропоновано інтелектуальний метод прогнозування успішності програмних проектів, який дозволяє обчислювати інтегративні показники успішності різних програмних проектів на основі прогнозованих (штучною нейронною мережею) значень характеристик розроблюваного за проектом програмного забезпечення, а також обчислювати ймовірності успішності цих програмних проектів. Метод відрізняється від відомих тим, що дозволяє прогнозувати успішність програмних проектів, порівнювати програмні проекти комплексно за основними характеристиками проекту і розроблюваного програмного забезпечення та прогнозованим значенням ймовірності успішності (а не тільки за вартістю та тривалістю, як відбувається наразі) та виконувати обґрунтований вибір програмного проекту замовником і розробником для подальшої реалізації. Проведені експерименти з дослідження роботоздатності методу. Результати експериментів дозволяють рекомендувати запропонований метод для використання на практиці.
Genre Стаття
Topic програмне забезпечення
Identifier Красій А. В. Метод прогнозування успішності програмних проектів на основі аналізу прогнозованих значень характеристик програмного забезпечення / А. В. Красій, Т. О. Говорущенко // Радіоелектроніка, інформатика, управління : наук. журн. / Запоріз. нац. техн. ун-т. – Запоріжжя, 2015. - № 2. - С. 54-61.