Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Класифікатор рушників Полісся за призначенням
 
Names Засорнова, Ірина Олександрівна
Мединська, Іванна Володимирівна
Date Issued 2013-10-23 (iso8601)
Abstract На сьогодні для нашого суспільства є характерним зростання національної самосвідомості, посилення інтересу до історії та культури країни, духовності народу, усвідомлення необхідності збереження спадщини народного мистецтва.
У різноманітті українського декоративного мистецтва художнє вишивання посідає одне з провідних місць. В давнину за кількістю й довершеністю вишитих виробів, які наречена готувала до власного весілля, робили висновок про її працелюбність.
Сьогодні вишивка також живе повнокровним життям, хоча древні слов'янські традиції практично забуті. Вивчаючи надбання народу, дизайнери та художники широко використовують орнаменти української вишивки при оздобленні сучасного інтер'єру.
Genre Стаття
Topic рушники Полісся
Identifier Мединська І. В. Класифікатор рушників Полісся за призначенням / І. В. Мединська, І. О. Засорнова // Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. молодих вчен. та студ., 23-25 жовт. 2013 р. – Хмельницький : ХНУ, 2013. – С. 32-33.