Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Діагностика економічної безпеки підприємства
 
Names Шутяк, Юлія Василівна
Shutyak, Y.V.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі розглянуто теоретичні положення та розроблено методичні рекомендації щодо діагностики економічної безпеки підприємства. Обґрунтовано визначення поняття «економічна безпека підприємства» з позицій відтворювального підходу з врахуванням впливу економічних суперечностей. Розроблено класифікацію економічних суперечностей, що дозволяє формалізувати задачу їх подальшої діагностики і використання цих результатів в управлінні економічною безпекою підприємства.
Вдосконалена формула мінімального прибутку, необхідного для простого відтворення і запасу відтворення, запропонована формула коефіцієнта відтворення як критерію оцінки економічної безпеки підприємства. Розроблена шкала рівнів економічної безпеки підприємства. Вперше запропонована система управління економічною безпекою підприємства на основі відтворювального підходу з врахуванням впливу економічних суперечностей. На основі експертної оцінки відібрані показники для оцінки економічних суперечностей за етапами процесу відтворення, проведена діагностика їх взаємозв’язку з показником безпеки, що дозволило згрупувати економічні суперечності за ступенем і характером впливу на рівень економічної безпеки і відповідно по кожній з груп розробити сукупність заходів з підвищення економічної безпеки підприємства.
Genre Автореферат
Topic економічна безпека підприємства
Identifier Шутяк Ю. В. Діагностика економічної безпеки підприємства [Текст] : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Шутяк Юлія Василівна ; Хмельниц. нац. ун-т. - Хмельницький, 2011. - 21 с.