Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Копіювання як засіб освоєння стилістики орнаментального мистецтва у процесі вивчення навчальної дисципліни “Орнамент”
 
Names Корницька, Л.А.
Kornytska, L.A.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У статті розглянуто метод копіювання в процесі освоєння дисципліни “Орнамент”, як один із засобів становлення особистості художника декоративного мистецтва. Зазначено, що орнамент у професійній діяльності художника декоративного мистецтва займає значне місце, тому більш плідне та якісне оволодіння стилістикою орнаменту можливе завдяки забутому сьогодні, однак широко знаного у минулому, для набуття художником професійної майстерності, методу копіювання. Виявлено, що у сучасному світі слово “копія” набуло дещо негативного змісту, відмінного від того, яке було у період становлення і подальшому розвитку академічної системи художньої освіти у XVI–XІХ століттях й, сьогодні викликає здебільше негативні емоції. Зараз воно звучить як “підробка”, те, що не є справжнім, тобто щось фальшиве та неякісне. Тому, було здійснено невеликий аналіз щодо копіювання в історичній ретроспективі. Зважаючи на результати цього аналізу, зроблено висновки, що у процесі підготовки художника, зокрема художника декоративного мистецтва, навчальне копіювання набуває вагомого значення, особливо, під час візуально-практичного освоєння орнаменту та його стилістичної організації.
Genre Стаття
Topic орнамент
Identifier Корницька Л. А. Копіювання як засіб освоєння стилістики орнаментального мистецтва у процесі вивчення навчальної дисципліни “Орнамент” / Л. А. Корницька // Актуальні питання мистецької педагогіки : зб. наук. пр. – Хмельницький : Поліграфіст -3, 2017. – Вип. 6. – С. 34–39.