Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Фактори формування посттравматичних стресових розладів у комбатантів
 
Names Попелюшко, Роман Павлович
Popeliushko, R.P.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У статті проаналізовано соціально-психологічної фактори формування посттравматичних стресових розладів у комбатантів, як актуальної проблеми сучасної України. Наголошено, що велика увага теоретиків і практиків сучасності, приділяється удосконаленню методів та шляхів соціально-психологічної адаптації та реабілітації комбатантів. Виявлено, що немає достатньої кількості досліджень, які б висвітлювали повний спектр виникнення та структури факторів, що призводять до формування посттравматичного стресового розладу у комбатантів.
Звернено увагу на те, що проблема, яка порушена, є важливою та актуальною для подальшого вивчення та впровадження у практику психологічної реабілітації комбатантів, бо допомагає по-новому поглянути на різноманітні фактори, що призводять до виникнення посттравматичного стресового розладу у військовослужбовців які постраждали під час бойових дій.
Genre Стаття
Topic комбатант
Identifier Попелюшко Р. П. Фактори формування посттравматичних стресових розладів у комбатантів / Р. П. Попелюшко // Актуальні проблеми психології : зб. наук. пр. / Нац. акад. пед. наук України, Ін-т психол. ім. Г. С. Костюка. – Київ, 2016. – Т. ХІ : Психологія особистості. Психологічна допомога особистості, вип. 14. – С. 120-129.