Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Religion and church in Ukraine as subjects of political process: transformations during and after the Revolution of Dignity
 
Names Yuvsechko, Yaroslav
Date Issued 2016-09 (iso8601)
Abstract Проаналізовано специфіку функціонування релігії і церкви в Україні як суб'єктів політики, а також їх роль в період Революції 2013-2014 рр. та зміни, що відбулися після неї. Окреслено діяльність церков і релігійних організацій України в контексті взаємодії з політичною сферою життя суспільства, а також їх внесок у формування громадянського суспільства в Україні. Зроблено висновки, що ключовим фактором, який визначає роль релігії і церкви на сучасному етапі формування української нації, є не лише їх діяльність з консолідації нації на ґрунті спільних вірувань, а й здатність (лише в окремих випадках – відверте небажання) йти в ногу із громадськими і моральними перетвореннями у суспільстві.
Genre Стаття
Topic religion and church
Identifier Yuvsechko, Yaroslav Religion and Сhurch in Ukraine as Subjects of Political Process: Transformations during and after the Revolution of Dignity / Yaroslav Yuvsechko // Суспільство, держава і церква у спектрі міждисциплінарних досліджень : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Хмельницький, 9-10 верес. 2016 р.) – Хмельницький : ХНУ, 2016. – С. 118-121.