Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз і теоретичне обгрунтування роботи автобалансуючих пристроїв з рідинними та сипкими робочими тілами
 
Names Драч, Ілона Володимирівна
Drach, I.V.
Date Issued 2008 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота відображає результати аналізу автоматичного балансування роторів машин з вертикальною віссю обертання за допомогою пасивних автобалансуючих пристроїв з рідинними і сипкими робочими тілами.
У даному дослідженні вивчається робота пристроїв автоматичного балансування, що мають вигляд порожнистої камери, частково заповненої робочими тілами (рідиною, сипучими тілами) і є пасивними регуляторами прямої дії, що не потребують підведення енергії і системи керування для переміщення коригувальних мас. У роботі системно досліджується явище автобалансування роторів машин рідинними автобалансирами, розробляється теоретичне обґрунтування, що пояснює експериментально відкрите явище самобалансування рідиною на дорезонансних і всіх інших режимах обертання ротора.
Розроблене теоретичне обґрунтування автоматичного балансування рідиною роторів з вертикальною віссю обертання відрізняється від існуючих положень врахуванням гідравлічних властивостей рідини і демпфування системи.
Genre Автореферат
Topic машинознавство
Identifier Драч І. В. Аналіз і теоретичне обгрунтування роботи автобалансуючих пристроїв з рідинними та сипкими робочими тілами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.02.02 / Драч Ілона Володимирівна ; Хмельницький національний ун-т. - Хмельницький, 2008. - 23 с.