Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title До питань впливу адаптаційних стратегій на успішність навчання студентів ВНЗ
 
Names Кравчина, Тетяна Володимирівна
Kravchyna, T.V.
Date Issued 2014-10-27 (iso8601)
Abstract Адаптація молодого спеціаліста - одне з найбільш вагомих завдань в сфері психології і педагогіки, від розв'язання якого залежить ефективне кадрове наповнення підприємств висококваліфікованими фахівцями. Саме тому так важливо створити оптимальні умови та можливості для оптимальної адаптації студентів до умов навчального закладу, їхнього творчого та професійного розвитку тощо.
Для побудови моделі процесу адаптації або адаптаційних стратегій студентів до навчально-професійної діяльності необхідно проводити аналіз та оцінку основних особливостей, типів, етапів та різновидів адаптації.
У статті наведено теоретичний аналіз існуючих у сучасній науці підходів до вивчення проблеми адаптації студентів до навчання у вищих навчальних закладах. Подано порівняльну характеристику складових процесу адаптації. Визначено необхідність вивчення питання адаптації студентів до навчання у ВНЗ України
Genre Стаття
Topic адаптація
Identifier Кравчина Т. В. До питань впливу адаптаційних стратегій на успішність навчання студентів ВНЗ / Т. В. Кравчина // Гуманітарний вісник ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький Державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди". - К.: Гнозис, 2015. - Додаток 1 до Вип. 35, т. VIII (59) : Темат. вип. : Вища освіта України у контексті інтеграції до Європейського освітнього простору. - С. 159-166.