Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості використання інноваційних технологій, форм та методів у професійній підготовці майбутнього вчителя трудового навчання до викладання художньо-технічних дисциплін
 
Names Лівшун, Олександр Володимирович
Хренова, Вікторія Валеріївна
Livshun, Oleksandr
Khrenova, Victoriіa
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У статті авторами розглянуто необхідність упровадження новітніх досягнень педагогічної науки, сучасних форм, методів та інноваційних технологій з метою покращання професійної підготовки майбутніх учителів трудового навчання. Виконано аналіз психолого-педагогічної літератури, в контексті якого висвітлено основні підходи провідних науковців щодо різних тлумачень поняття «форми організації навчання» та «організаційні форми навчання». Розглянуто поняття «технології навчання» як спосіб взаємодії між суб’єктами навчального процесу з педагогічної та психологічної точки зору. Представлено класифікацію форм організації навчальної діяльності за різними критеріями. Запропоновано власне бачення використання як традиційних (класичних), так і нестандартних (інноваційних) форм організації навчання для формування професійної готовності майбутнього вчителя трудового навчання.
Наведено класифікацію основних методів та запропоновано власне бачення їх підбору для поліпшення процесу формування професійної готовності майбутнього вчителя технологій до викладання художньо-технічних дисциплін. Виокремлено найбільш придатні інноваційні технології навчання, котрі сприятимуть формуванню зазначеної готовності майбутнього вчителя.
Зроблено висновок, що використання різноманітних освітніх технологій, форм та методів у підготовці майбутнього вчителя трудового навчання сприятиме його творчому підходу до справи у майбутній професійній діяльності.
Genre Стаття
Topic педагогічні науки
Identifier Лівшун О. Особливості використання інноваційних технологій, форм та методів у професійній підготовці майбутнього вчителя трудового навчання до викладання художньо-технічних дисциплін / О. Лівшун, В. Хренова // Педагогічний дискурс : зб. наук. пр. / Ін-т педагогіки Нац. акад. пед. наук України, Хмельниц. гуманіт.-пед. акад. – Хмельницький : ХГПА, 2017. - Вип. 22. - С. 96-101.