Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Світовий досвід управління трудовою діяльністю персоналу в країнах з розвиненою ринковою економікою
 
Names Базалійська, Наталія Петрівна
Базалийская, Наталия Петровна
Bazaliyska, Natalia Petrivna
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Мета. Завданням дослідження виступає узагальнення і систематизація світового досвіду управління трудовою діяльністю персоналу з метою подальшого виокремлення унікальних складових ефективного індивідуалізованого управління трудовою поведінкою працівника на робочому місці в межах виробничого підрозділу на підприємстві.
Методика дослідження. Для обґрунтування й уточнення об’єкта дослідження застосовано методи узагальнення, аналізу та синтезу; для аналізу теоретичних підходів різних країн до управління персоналом - системного підходу; для узагальнення особливостей світового досвіду управління трудовою діяльністю персоналу – систематизації та класифікації.
Наукова новизна результатів дослідження. Обґрунтовано основні причини необхідності вивчення ґенези теорії управління трудовою діяльністю персоналу. Проведено класифікацію країн світу на групи згідно методики Г. Хофстеді. Узагальнено і систематизовано характеристики японської, американської та української моделей управління трудовою діяльністю.
Практична значущість результатів дослідження. На основі узагальнених специфічних особливостях управління трудовою діяльністю персоналу на підприємстві в різних країнах світу в подальшому буде сформовано універсальні підходи до побудови вітчизняної системи управління персоналом.
Genre Стаття
Topic трудова діяльність
Identifier Базалійська Н. П. Світовий досвід управління трудовою діяльністю персоналу в країнах з розвиненою ринковою економікою / Н. П. Базалійська // Інноваційна економіка : всеукр. наук.-вироб. журн. – Тернопіль, 2015. - № 1(56). - С. 138-142.